Earth is the cradle where Space is the future of mankind

Mars Science Laboratory (MSL) en André Kuipers gaan in November dit jaar ongeveer gelijktijdig de ruimte in. MSL aka Curiosity (zie foto hiernaast) wordt op 25 november vanuit de Florida Spacecoast met een Atlas V gelanceerd en Andre Kuipers 5 dagen later vanuit Baikonour, Kazahkstan met een Soyuz raket. André Kuipers landt op 17 mei 2012 weer op de steppen van Kazahkstan. Curiosity doet dat in de Gale crater op onze buurplaneet Mars, en wel op 6 augustus van 2012.

Beide missies representeren wat mij betreft een kernwaarde van wat de mens in optima forma kan voortbrengen: de exploratie van de ruimte. Iedereen die roept dat in deze tijden van economische crisis dit allemaal te veel geld kost moet maar even naar dit filmpje kijken. In evolutionaire zin is de exploratie van het onbekende ook de volgende logische stap. Het is alsof de mensheid nog een pasgeboren baby van 200.000 jaar oud is die net sinds 50 jaar bezig is de eerste stapjes te zetten buiten de veilige moederschoot Aarde.

Het defensie onderzoeksinstituut DARPA en NASA Ames kijken ook naar de verre toekomst en erkennen dat er iets moet gebeuren om de volgende stappen van de mensheid in de ruimte te faciliteren. De 100 year Starship study, dat gefinancieerd wordt door DARPA, is het vehikel dat dit in gang moet gaan zetten. Ik ben trots op collega Robin Schoemaker dat hij een exclusieve uitnodiging heeft gekregen voor het eerste publieke forum over deze studie in Orlando, Florida op 2 oktober. Hier zal hij spreken over sleuteltechnologieen die een belangrijke rol zullen gaan spelen in deze studie.


Popular Posts