André Kuipers' cosmic journey

25/12/2011: André is inmiddels goed bezig in het International Space Station ISS en is al lekker aan het twitteren met mooie foto's! Ook heeft hij de TOP 2000 geopend vanuit het ISS en is de derde trap van zijn Soyuz raket teruggekeerd op Aarde, vrij toevallig boven het Oosten van Nederland, alwaar een vuurbal door velen is waargenomen. Zie hieronder eye-witness filmpje van onze oosterburen:
24/12/2011: André Kuipers is aangekomen in het International Space Station ISS. Na succesvolle aankoppeling van de Soyuz aan éen van de twee docking porten, en twee uur lang allerlei systemen synchroniseren, ging het airlock open en kwam André als derde met een grote grijns uit de krappe Soyuz. Vervolgens was daar het TV moment van het jaar. André werd toegezongen door zijn driejarige dochter Sterre, een sinterklaasliedje wel te verstaan, en dat vlak voor kerst. Zelfs na daverend applaus bij mission control zette ze ook succesvol het tweede couplet in.


22/12/2011: Mooie foto, gemaakt door wetenschapsjournalist Sander Koenen die gisteren aanwezig was bij de lancering van André Kuipers vanuit Bajknonoer, Kazahkstan.
André komt morgen met zijn twee mede kosmonauten aan bij het International Space Station ISS.

Foto by @sanderkoenen

Popular Posts