Interplanetary Abundance™: Handel in sterrenstof

[English] Via de interactieve handelsgame Interplanetary Abundance worden deelnemers aan een klantendag, personeels- of netwerkbijeenkomst blootgesteld aan een disruptief maar realistisch toekomstscenario van ons zonnestelsel. Via Virtual Reality elementen en echte aandelenkaartjes van grondstoffen uit de Ruimte, komen de deelnemers met elkaar in onderhandeling, en ondervinden zij hoe ze reageren en omgaan met onverwachte veranderingen in hun omgeving.

Alle deelnemers/teams krijgen aandelen van elke soort grondstof in handen bij het begin van de handelsgame. Dan begint de reis door de toekomst van de Ruimtevaart aan de hand van een visuele presentatie. Tijdens deze reis zijn er drie handelsmomenten waarop de deelnemers/teams aandelen kunnen ruilen met andere deelnemers/teams. Na deze handelsmomenten krijgen de deelnemers te horen wat er volgens het scenario gebeurd is en wat daarvan het effect is op de waarde van de aandelen. Hoe goed heb jij dit kunnen voorspellen? Is de waarde van jouw aandelen gestegen? Hoe ga je om met totaal verkeerde inschattingen? Welke invloed heeft dit op het volgende handelsmoment?  In het jaar 2117 eindigt de reis en wint de deelnemer die/het team dat de hoogste waarde in aandelen heeft gecreëerd. 

De Interplanetary Abundance handelsgame heeft een optionele Virtual Reality versie, waarbij de deelnemers virtueel in de ruimte, op de Maan en op Mars zullen rondkijken.
Het minimaal aantal deelnemers van de game is 10. Er is geen maximum aantal deelnemers. De tijdsduur van de workshop is instelbaar tussen 1 en 2.5 uur.

Neem vrijblijvend contact op met Eye On Orbit via info@eyeonorbit.com voor een op maat gesneden offerte, om Interplanetary Abundance te spelen op uw event of bij uw bedrijf!

Hieronder ziet u een visualisatie van de aandelenkaartjes van de vier Interplanetary Abundance aandelen. Klik op de plaatjes van de aandelen voor meer technisch-inhoudelijke informatie over de aandelen.


Evenementen waar Interplanetary Abundance reeds is gespeeld:
 • SpaceUP NL 2014
 • InfoMania 2015
 • De Ontdekkers, Rijswijk (27 Juni 2016)
 • Permanent Beta Meet-up @ Amsterdam Connected (8 September 2016)
 • De inspiratiedagen op het Zaanlands Lyceum (12 Oktober 2016)
 • Het International Institute for Air- & Space Law (IIASL) (15 Maart 2017, 22 Maart 2018)
 • Teamuitje van 120 IT specialists van de Belastingdienst (16 Juni 2017)
 • Mapping Space festival in de OBA te Amsterdam (10 maart 2018)
 • Elective workshop for International Space University (ISU) Space Studies Programme (SSP) at ESTEC (31 juli 2018)
 • First Lego League (FLL) opening event bij Hogeschool Holland in Alkmaar (12 september 2018)
 • Willem de Kooning Academy (11 oktober 2018)
 • Montessori Kindcentrum Westervoort (5 november 2018)


Onderstaande filmpjes zijn opgenomen in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) waar het Mapping Space mini-festival werd georganiseerd in 2018. De presentatie van de workshop ging met een zogeheten Silent Disco set-up aangezien dit midden in de drukke bibliotheek plaatsvond! Dank aan Jack van Loon voor het filmen!De onderstaande boeken zijn instrumenteel geweest in het ontwikkelen van de handelsgame Interplanetary Abundance:


Popular Posts