2016: A Virtual Space Odyssey

Een nieuwe trend die razendsnel om zich heen grijpt is Virtual Reality. Was dat voorheen het domein van dure en zware hardware, nu heb je al voor € 9,95 een Google Cardboard die je koppelt aan je smartphone en klaar ben je. Er zijn al meer dan 10.000 VR apps ontwikkeld waarmee je de meest fantastische avonturen kunt beleven. In opdracht van StartUpKid heeft Eye On Orbit nu drie interactieve ruimtereizen verzorgd in Groningen op 2 april en 24 september 2016 en in Gouda op 9 december 2016. Gebruik makend van de nieuwste VR apps voor Space Exploration stappen we in de voetsporen van AndrĂ© Kuipers, en gaan we zelfs verder de ruimte in dan hij ooit is geweest!


Hieronder alvast wat leuke Space tips voor je eigen Google Carboard!

In Gravity Space Walk VR zit je als astronaut in een ruimtepak en zweef je in een baan om de Aarde. In de verte zie je de Space Shuttle, die bezig is om een satelliet in de ruimte te brengen met een grote robotarm. Op de achtergrond zie je de prachtige Aarde en af en toe komt ook de Maan even langs. De besturing is heel simpel; je kijkt gewoon waar je heen wil en vervolgens zweef je geruisloos die kant op. Je kunt dus de Space Shuttle, robotarm en satelliet als het ware van dichtbij aanraken. Je kunt dus genieten van het prachtige uitzicht op de Aarde, maar kunt ook even helemaal de andere kant op kijken, in de oneindige diepte van het universum. Een prachtige ervaring, ook door de realistische geluiden die je kunt ervaren in een ruimtepak.

 VR Space mission:Moon Explorer brengt je naar het oppervlak van onze buurman, de Maan. Je loopt rond op de Maan en kunt vooral genieten van het uitzicht. De Aarde staat niet helemaal op de juiste afstand, en ook vliegt er een Space Shuttle rond. Allemaal niet helemaal realistisch, maar het geeft in ieder geval een kosmische ervaring. Ook kom je nog 2 Apollo astronauten tegen die wetenschappelijk onderzoek verrichten op het oppervlak van de Maan. De VR app Titans of Space® Cardboard VR is de onbetwiste keizer van de Space VR apps. Het is even een stevige download van meer dan 300 Mb, maar dan heb je ook wat. Je bent de astronaut in een ruimtevoertuig dat een ronde kan maken langs alle planeten in ons zonnestelsel. En dat is ook een hele leerzame tour omdat je gelijk ook alle kenmerken kunt zien van de Zon, de planeten en alle manen die ons zonnestelsel rijk is. Aan het einde van de tour zijn er nog tal van mogelijkheden om de reis te vervolgen.
Ook panoramafoto's lenen zich uitstekend voor het gebruik met de Google Cardboard. De Chineze lander Yutu, die op 14 december 2013 landde op de Maan, nam prachtige foto's. De Chinezen hebben de foto's aaneengeregen en op de bekende website 360cities gepubliceerd.


YouTube voegt nog een tijdsdimensie toe aan de virtual reality experience. Onderstaande YouTube filmpjes zijn de top of the bill!Bestel dus snel zo'n Google Cardboard voor maar  € 9,95 bij Bol.com en beleef de ruimte in je woonkamer!

Popular Posts