IMAX film 'A Beautiful Planet' bij Omniversum in Den Haag

Londen, Parijs en Amsterdam vanuit het ISS.
7 Oktober 2016. Ben gisterenavond bij de docentenavond geweest. Er waren tegen de 300 docenten uit het hele land om de film te zien en zich te orienteren op een bezoek aan het Omniversum. Ik ben een samenwerking aangegaan met het Omniversum voor het verzorgen van gastlessen. De bedoeling is dat ik een uur voor aanvang klassen met scholieren, of andere geinteresseerde groepen, een presentatie voorschotel die ze even preppen voor de film. Er is namelijk zoveel te zien, en dan is het leuk om even te weten waar je op moet letten. Daarnaast brengt de gastles ook wat meer technologische en historische context aan bij het International Space Station ISS, en geeft het een vooruitblik op de toekomst.
6 September 2016. Ben bij de persvoorstelling geweest. Werkelijk prachtige ervaring. Het immense scherm van het IMAX theater van het Omniversum in Den Haag zorgt ervoor dat je er helemaal in zit. Bijna claustrofobisch als je er in het ISS wordt gefilmd, en je bijna fysiek contact maakt met je mede-astronauten. Gelukkig daarna weer vrij als een vogel met het bevrijdende uitzicht over onze prachtige Aarde. Binnenkort verschijnt mijn uitgebreide recensie van deze film in Ruimtevaart magazine, een uitgave van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR).
16 Augustus 2016. Bij de IMAX film 'A Beautiful Planet' van Toni Myers (Blue Planet, Hubble, Space Station) zijn we aan boord van het International Space Station dat rond de aarde cirkelt. Samen met de astronauten bewonderen we adembenemende beelden van onze blauwe planeet. Maar we zien ook de sporen die de steeds grotere mensenmassa nalaat, vooral ’s nachts als miljarden lampjes de wereld in vuur en vlam zetten. De aarde verandert langzaam. Het is echter in onze macht om hem te beschermen. Terwijl we het heelal verkennen en er steeds meer kennis over verzamelen, voelen we ook een steeds sterkere band met de plek die we thuis noemen. 'A Beautiful Planet', gemaakt in samenwerking met NASA, laat spectaculaire beelden zien en geeft een hoopvolle blik in de toekomst. De digitale camera’s reisden vijftien 15 maanden mee aan boord van het International Space Station en legden ruim 289 miljoen kilometer af.

'A Beautiful Planet' draait tijdens World Space Week (4 t/m 10 oktober in 73 landen) ’s avonds en in het weekend exclusief in Omniversum. De IMAX film, geschikt voor 6 jaar en ouder, is vervolgens minimaal een halfjaar te zien in het prachtige Haagse koepeltheater.

Ik ben zelf bij de persvoorstelling op 6 september en zal daarna verslag doen van mijn eigen impressie van deze film. Ik kijk er verwachtingsvol naar uit, ook gezien de supergave beelden die in onderstaande trailer te zien zijn. Op het megagrote scherm van Omniversum is dat natuurlijk nog een paar ordes gaver.

Popular Posts