Nieuwe plannen voor de Gasthuislaan in Delft: DOK & VAK are opening up to the stars!

Met trots presenteert de Vereniging Van Eigenaren (VVE) van de Gasthuislaan in binnenstad Delft vandaag hun nieuwste plannen om hun deel van het pand, waarin ook de bibliotheek DOK Delft is gehuisvest, een flinke boost te geven. Het gerenommeerde New Yorkse architectenbureau Clouds Architecture Office is in de arm genomen om een astero├»de in een baan om de Aarde te brengen en van daaruit een extensie te maken richting de appartementen aan de Gasthuislaan te Delft. Onlangs presenteerde het architectenbureau de technologie achter deze nieuwe manier van bouwen op hun website.

De extensie zal 60.000 km boven de stad Delft uitrijzen (Credits: Clouds AO)

Een belangrijke consequentie is wel dat het ankerpunt van de toren richting de asteroïde een flink oppervlak nodig heeft. Na intern beraad binnen de VVE Gasthuislaan is besloten hiervoor de kenmerkende schuine glazen wand van de bibliotheek op te offeren.

De huidige inrichting van DOK Delft

Natuurlijk gaat VVE Gasthuislaan deze ingrijpende plannen samen doen met de directe buren DOK Delft, die zelf ook een verbouwing gepland heeft waarin ze samengaan met VAK Delft en de nieuwe naam OPEN gaat dragen. 

Om op tijd te zijn voor de geplande opening van OPEN in het voorjaar van 2018 heeft VVE Gasthuislaan vast een akkoord verkregen van de Gemeente Delft. Binnenkort beginnen dan ook al de werkzaamheden waarbij de burgemeester en wethouders de eerste glazen plaat van de schuine wand symbolisch zullen verbrijzelen. VVE Gasthuislaan gelooft dat de nieuwe extensie aan het gebouw, de nieuwe naam OPEN nog meer eer aan zal doen.

Binnenkort zal er een informele bijeenkomst voor de buren worden georganiseerd. VVE Gasthuislaan realiseert zich de impact van de plannen op de directe omgeving. Zij willen eenieder graag betrekken in het proces en werken graag samen om dit concept tot een succes te maken. 

Ook zullen er binnenkort geluidsmetingen worden uitgevoerd. Hiermee wil VVE Gasthuislaan waarborgen dat de muzieklessen van de VAK, die in de toekomst vlak onder de slaapkamers van de woningen van de Gasthuislaan worden gefaciliteerd, niet al te veel last zullen krijgen van de akoestiek van het geplande platform voor lanceervoertuigen die gehuisvest gaat worden op het dakterras aan de Gasthuislaan.

Popular Posts