Koning Willem Alexander aanwezig bij opening ISU Space Studies Program 2018

Update 25 juni 2018: Koning Willem Alexander is vandaag aanwezig bij de openingsceremonie van de SSP van ISU, te houden bij ESTEC. Kijk straks live mee via de webcast! Het programma is als volgt:

17:30 - 18:30 Doors open to guests seated in the ESA/ESTEC Erasmus building
19:00 Arrival of His Majesty the King
19:30 Opening Ceremony
21:05 Reception
22:30 Closure


Zijne Majesteit de Koning is maandagavond 25 juni 2018 aanwezig bij de openingsceremonie van de 31ste editie van het ‘ISU Space Studies Program’. De opening vindt plaats bij het European Space Research and Technology Centre (ESA ESTEC) in Noordwijk. Het is de eerste keer dat Nederland dit ruimtevaartprogramma van de International Space University (ISU) organiseert.

Het Space Studies Program duurt twee maanden en richt zich op recent afgestudeerden die een carrière in de ruimtevaart ambiëren, en op jonge professionals die zich willen voorbereiden op een volgende stap in hun ruimtevaartcarrière. SSP 18 heeft ruim 110 deelnemers uit 25 landen. Het Netherlands Space Office (NSO) is gastheer van SSP18, in nauwe samenwerking met de partners TU Delft, Universiteit Leiden en ESA ESTEC.

Het grootste deel van het programma dat ISU organiseert vindt plaats bij de faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft. Daarnaast bieden de Universiteit Leiden en ESA ESTEC diverse programmaonderdelen en evenementen aan. Na afloop treden de deelnemers toe tot een alumninetwerk van meer dan 4.400 mensen die werkzaam zijn in de internationale ruimtevaart.

Naast het studieprogramma worden in Delft, Den Haag, Leiden en Noordwijk ook speciale publieksevenementen georganiseerd onder de titel ‘Sizzling Summer of Space’. Zo is er het jaarlijkse ISU Astronautenpanel waarin astronauten vertellen over hun ervaringen tijdens ruimtemissies. Verder is er een robotlander-competitie, zijn er filmfestivals en een panelbijeenkomst voor ruimtevaartondernemers. Op de boulevard van Noordwijk staan vier billboards met ruimte-afbeeldingen waar een #SelfieInSpace kan worden gemaakt.

De Koning woont een gedeelte van de openingsceremonie bij. Sprekers bij de openingsceremonie zijn onder anderen Prof. Walter Peeters, president ISU, Johann-Dietrich Wörner, directeur-generaal ESA, Jaap Smit, commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland, Dr. Chris Sallaberger, voorzitter van de Board of Trustees ISU, en de Nederlandse astronaut André Kuipers.

De International Space University (ISU) werd in 1987 opgericht in Massachusetts, VS, en heeft haar hoofdvestiging in Straatsburg. Het is de enige universiteit ter wereld die zich volledig richt op opleidingen voor de ruimtevaart.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie

ACCREDITATIE

Media kunnen zich tot uiterlijk woensdagmiddag 13 juni 16:00 uur aanmelden per e-mail: erika.verbelen@esa.int (cc: pers@nlspace.nl) onder vermelding van voornaam, familienaam, meisjesnaam, titel, medium, e-mailadres en geboortedatum. Bij grote belangstelling kan een beperkte toegangsregeling worden ingesteld. Indien tijdig geaccrediteerd, ontvangt u vrijdag 22 juni een programma en persregeling.

Contactpersonen:

Voor meer informatie over de opening van ISU/SSP 2018 kan u contact opnemen met:
Erika Verbelen, ESTEC Communication Office
E-mail: erika.verbelen@esa.int
Tel: +31 71 565 4443

Voor meer informatie over ISU/SSP 18 kunt u contact opnemen met:
Geraldine Moser, ISU Communications
E-mail: geraldine.moser@isunet.edu

Voor meer informatie over het publieksprogramma ‘Sizzling Summer of Space’ kunt u contact opnemen met:
Marieke Baan, perscommunucatie #NLSpaceSummer
E-mail: pers@nlspace.nl
Tel: +31 (0)6 14322627

ISU Space Studies Program ISU/SSP18:

Web: https://ssp18.isunet.edu
Over ISU: www.isunet.edu
Twitter: https://twitter.com/isu_ssp (#ssp18)
Instagram: https://www.instagram.com/spaceuniversity
Facebook: https://www.facebook.com/ISUSSP
YouTube: www.youtube.com/user/SpaceUniversity

Sizzling Summer of Space is een publieksprogramma over alle facetten van de ruimtevaart en het ruimteonderzoek, dat wordt georganiseerd in de zomer van 2018 tijdens de 31ste editie van het Space Studies Program van de International Space University (ISU). In de maanden juni, juli en augustus vinden op diverse locaties in de provincie Zuid-Holland talloze space-gerelateerde activiteiten plaats voor jong en oud. Het volledige programma is te vinden op www.sizzlingsummerofspace.nl  en te volgen via @NL_Space (#NLSpaceSummer) en https://www.facebook.com/NLSpace/. Sizzling Summer of Space wordt georganiseerd door Netherlands Space Office (NSO), TU Delft, Universiteit Leiden en ESA/ESTEC. Het publieksprogramma wordt mogelijk gemaakt door tal van instellingen en bedrijven in de regio. Een overzicht van alle partners en sponsoren staat op https://www.sizzlingsummerofspace.nl/partners-en-sponsors/.

Publieksprogramma Sizzling Summer of Space:
Web: www.sizzlingsummerofspace.nl
Twitter: https://twitter.com/NL_Space - #NLSpaceSummer
Facebook: https://www.facebook.com/NLSpace/

www.sizzlingsummerofspace.nl

Popular Posts