Ruimtevaart Podcast S03E03 - de Maan, Intelsat & Airborne Composites

De éen-en-twintigste Eye On Orbit Ruimtevaart Podcast is op zondag 12 mei 2019 opgenomen in samenwerking met het radioprogramma MediaMix op Den Haag FM. Hieronder kunt U de podcast terugluisteren (zonder muziek).

In deze uitzending aandacht voor de Maan, de Intelsat 29e satelliet en Airborne Composites.

De Maan is hot! De Israelis hadden een harde landing met hun Beresheet microlander. De Indiers gaan in Juli met hun Chandrayaan-2 lander naar de Zuidpool van de Maan. En last but not least, de rijkste man op Aarde, Jeff Bezos van Amazon, wil NASA helpen om in 2024 de volgende man en de eerste vrouw op het Maanoppervlak neer te zetten.

Naast de Maan praten we over de Geostationaire telecom satelliet Intelsat 29e die het niet meer doet, en nu op een ongecontroleerde wandeltocht langs andere satellieten gaat.

En het allerdichtst bij huis is Airborne Composites. Aan de overkant van de A4 bij de studio staat de fabriek van de Europese marktleider van composiet panelen voor de Ruimtevaart. Wellicht binnenkort de experts van Airborne Composites zelf aan tafel bij MediaMix.
Erik Laan in de studio van Den Haag FM

De Eye On Orbit Ruimtevaart Podcast wordt o.a. gedistribueerd via het BNR Expert Podcast Network (EPN)
De Ruimtevaart Podcast is ook beschikbaar via iTunes:

  • Season1, season 2 t/m episode 7 zijn hier beschikbaar
  • Season 2 episode 8, season 3 t/m de nieuwste episodes zijn hier beschikbaar


Zoek je nog andere Ruimtevaart Podcasts, luister dan ook eens hier naar:


De onderwerpen in de Ruimtevaart Podcast worden onder andere geinspireerd door de volgende prachtige Ruimtevaart boeken. Boekentips zijn zeer welkom!

Popular Posts