50 jaar sinds de Apollo 11 maanlanding

Op 21 juli om 3:56 NL tijd is het precies 50 jaar geleden dat Neill Armstrong de eerste menselijke voetstappen zette op onze buur in het zonnestelsel, de Maan. Een historisch moment waar vele beschavingen voor ons al over fantaseerden met muziek, gedichten en muurschilderingen. En toen was het zover, de mens zou nooit meer hetzelfde zijn en een periode van ongekende welvaart en technologie-ontwikkeling begon.

De verjaardag van deze epische gebeurtenis is volop in het nieuws, en ook de merchandising daarom heen loopt op volle toeren. Kijk hieronder naar het gaafste speelgoed en de leukste boeken op Bol.com, die ons iets dichterbij brengen naar die eerste kosmische stappen van 50 jaar geleden. Koop je trouwens via onderstaande links op Bol.com, dan ondersteun je direct de Eye On Orbit Space Education & Outreach activiteiten! Lees er hier meer over.

De LEGO Apollo 11 maanlander 
In dit lijstje kan LEGO natuurlijk niet ontbreken. Speciaal voor deze verjaardag hebben ze een maanlander op de markt gebracht, in navolging natuurlijk van het daverende succes van de LEGO Saturnus-V.

Dit verzamelobject bestaat uit een zeer gedetailleerde replica van de Eagle maanlander van de Apollo 11 missie, plus een weergave van het maanoppervlak, compleet met krater, voetstappen en een Amerikaanse vlag. De daaltrap heeft een goudkleurig landingsgestel en panelen, een camera die open kan, laserluiken en een ladder, terwijl de stijgtrap beschikt over een gedetailleerd interieur met ruimte voor 2 astronauten.

First Moon
Werkelijk een prachtig stripboek dat je meeneemt vanaf de Koreaanse oorlog, waar diverse Apollo astronauten in betrokken zijn geweest, tot die eerste stappen op de Maan van Neill Armstrong en Buzz Aldrin. Dit stripboek kwam in 2009 op de markt voor de 40ste verjaardag, maar het is een feite een tijdloos document. En zoals de epiloog in het boek zegt: "Het was het lot van drie uitzonderlijk goede piloten. Dat lot ontstond bij de oorlog in Korea en werd voltooid met de maanmissie van de Apollo 11. Volg hun tocht tot aan die vermaarde dag, 21 juli 1969, de dag waarop zij een legende werden die tot in eeuwigheid der dagen zal standhouden in de woorden: "Een kleine stap voor de mens, een enorme sprong voor de mensheid."


Apollo 11 50th Anniversary Edition
Alsof je je oude Mercedes aan het opknappen bent, 400.000 km vanaf de Aarde. Dat is het gevoel dat deze Owners' Workshop Manual je geeft tijdens het lezen. Gedetailleerde tekeningen en schema's over Apollo 11. Wel een boek voor de echte space nerd, die van de details houdt. Nu ook in een speciale uitgave ter ere van de 50ste verjaardag van die epische missie.

Popular Posts